Torsen tasauspyörästö keskidiffinä:
Auto lähtee paikaltaan, paino siirtyy taakse, sen johdosta sielä paranee pito, sen johdosta etupäähän menee voimaa helpommin ja etukardaani pyörii nopeammin, torsen ottaa sen voiman joka on menossa etukardaaniin ja kertoo sen neljällä, ja sitten siirtää sen takakardaaniin joka pyörii hitaammin. tätä kautta saadaan taakse 80% vetovoimasta ilman että keuliminen on ongelmana kuten lukkodiffillä.
Perinteisellä diffillä auton lähtiessä liikkeelle, paino siirtyy taakse, sen johdosta sielä paranee pito, sen johdosta etupäähän menee voimaa helpommin ja etukardaani alkaa pyörimään keskidiffin sisäisen välityksen johdosta kaksinkertaista nopeutta diffin runkoon nähden, siitä johtuen eturenkaat palloontuu ja takarenkaat lähinnä raahautuu perässä, saa mutuna vetovoimasta sen 20%.
Torsenilla tämä voimanjakoprosentti on täysin portaaton, noin 20-80% vetovoimasta voidaan siirtää akselista toiseen, riippuen siitä kumpi akseli omaa isomman pidon.
Ja tuosta kertotaulukosta johtuen jos etudiffin kuorma on nolla (etupää vaikka ilmassa), niin silloin kerroin on myös, ja kun kertotaulua miettii nii nollalla on aika huono kertoa mitään, tässä kohtaa taakse ei mene vääntömomenttia ollenkaan. käytännössä: kun keula kevenee liikaa, niin takaa katoaa automaattisesti veto. torsen pyrkii automaattisesti pyrkimään siihen tilanteeseen että taakse siirretään niin paljon voimaa kun on mahdollista ILMAN että auto keulisi.
Tuosta kertoimesta johtuen torsen typ-1 tasaspyörästön käyttö crawlingissa ei tuo voittoa, ellei sielä ole "esijännitettynä" kuormaa, kuten typ-3r torsenissa on.
Tämän keinotekoisen esijännityksen voi tehdä esim siten että mekaaniset jarrut laahaa hieman.
Suosittelen 200% HI-PO autoon, joissa ongelmana etupään turpoilu tai liimalukolla keuliminen.
Torsen toimii myös akselissa.
Varsinkin keskelle asennettuna vaatii täysin uuden ajotavan verrattuna perinteiseen tasauspyörästöön.
Lähde: rc-offi.net - jesin postaus