Pistetäänpäs tämä infopläjäys tännekkin...
BEC = Battery Eliminator Circuit Yleisnimitys tälle laitteelle
SBEC = Switching BEC Hakkurivirtalähteellä varustettu bec, parempi hyötysuhde kuin lineaaribecillä
UBEC = Universal BEC Yleisnimitys ulkoiselle becille
Melkeinpä kaikissa nopeudensäätimissä on sisäänrakennettu bec, ja nykyään nämäkin monesti mallia switching, mutta lukuarvoistaan huolimatta nämä eivät aina suoriudu varsinkaan crawlereissa tehtävästään voimakkaan ohjausservon kanssa. Mr Holmes esitti yhden syyn tähän olevan se, että becin regulaattorilta ei monesti noparin sisällä saada lämpöä johdettua pois, joten se lämpökuormasta kyykkää nopeasti.
Tähän viittaa myös tapaus Axial AE-2, jonka specseissä annetaan akkusuositukseksi 2S, mutta ulkoisen becin käytöllä myös 3S. Koska suuremmalla käyttöjännitteellä becin regulaattori joutuu tekemään enemmän töitä tiputtaakseen ulostulojännitteen halutuksi, ja sähkön maailmassa tämä yleisimmin tehdään lämmöntuotolla, mieluummin kuin savunmuodostuksella...
Joten suositus on, että käytä aina ulkoista becciä. Kun noparin bec ainoana virtalähteenä kyykkää, niin auto voi käytännössä tehdä mitä vain, sekä nopari että vastaanotin ovat tällöin ilman sähköä hetken..
Kytkennästä on olemassa useita koulukuntia, perinteisesti bec kytketään vastariin kiinni josta virta jaetaan servolle(servoille) ja vastarille itselleen. Tämä on yksinkertainen ja varma kytkentätapa. Rajoituksena on servoliittimien rajallinen virransietokyky (5A jatkuvaa) joten vaikka bec pystyisi syöttämään 10+A, ja vastarissa olisi kiinni esim 2 virtasyöppöä servoa, niin välttämättä täyttä virtaa ei servoille asti kulkeudu, vaan osa katoaa lämpönä. Tämän pullonkaulan, eli becin yhden liittimen, voi ohittaa kuten CC BEC pro ja Turnigyn 15A bec tekevät, eli kahdentamalla becin syöttöpiuhat

Tässä pitää vielä muistaa että ulkoista becciä käyttäessä PITÄÄ nopeudensäätimen + johto ottaa irti/katkaista vastarin liittimestä, jottei molemmat becit yritä syöttää virtaa samaan laitteeseen (vastari)
Sama juttu kahta noparia käyttäessä, ilman ulkoista becciä toisesta noparista + johto irti. 2 noparia + ulkoinen bec -> molemmista nopareista + johto irti etc. Lyhyesti: ei kahta virtalähdettä syöttämään yhtä laitetta, palataan useampaan becciin myöhemmin..
Helpoin tapa poistaa + piuha on nuppineulalla tms nostaa liittimen takapuolella olevaa muoviliparetta ja vetää johto varovasti irti, ja teipata muihin johtoihin suojaan. Tällöin se on tarvittaessa helppo liittää takaisin esim noparin ohjelmointia varten.

Toinen koulukunta syöttää becin virran suoraan, ja pelkästään servolle.

Tällöin pitää nopeudensäätimen + johto jättää kiinni, syöttämään virtaa vastaanottimen tarpeisiin.
Tämä tapa on myös nykyisten High Voltage servojen kanssa tarpeen jos vastaanotin ei siedä korkeita jännitteitä, esim servo kestää 7,4V mutta vastari vain 6V (nimellisjännitteet)
Tällöin siis kytketään vastarilta pelkkä signaalipiuha servolle, beciltä + ja - servolle, sekä beciltä - vastarille, tämä siksi että kaikki laitteet keskustelevat saman maatason kanssa.
Myös valmiita adapteripiuhoja näkee missä pelkkä signaali tulee vastarilta servolle, mutta käsittääkseni signaali tarvitsee maatason rinnalleen toimiakseen kunnolla..?
http://holmeshobbies.com/product.php?productid=466&cat=0&featured=YJa toinen juttu näissä valmiissa adaptereissa on, vaikka yksinkertaisia ovatkin käyttää, että virtaa niillä ei saa servolle kulkemaan sen enempää kuin vastarin kautta kierrättäessäkään, koska siinä tulee aivan yhtä monta liitäntää. Jos virtaa haluaa enemmän kuljettaa servolle asti, tulisi käyttää järeämpiä liittimiä, tai juottaa piuhat.
Useampaa becciä tulee tarve käyttää esim Super-luokan crawlereissa, joissa molemmissa päissä on todennäköisesti voimakkaimpia servoja mitä markkinoilta löytyy.
Tuossa paras kaaviokuva mitä kytkennästä löysin.
http://www.castlecreations.com/support/documents/multiple_cc_bec_setup.pdfTuossa tosin useammalle servolle esitetty mutta periaate käy ilmi, meidän tapauksessa 1 bec per 1 servo. Tuossa esitetty myös miten toiselta beciltä otettu virta vastarille. Tämä voidaan hoitaa myös esim toisen noparin becillä, jolloin kummaltakaan ulkoiselta beciltä ei johdeta + johtoa vastarille, vaan toisen noparin + johto jätetään normaalisti paikalleen ja toisesta noparista se otetaan pois.
Lähteet:
http://www.castlecreations.com/products/ccbec.html#http://holmeshobbies.com/http://www.elektromodellflug.de/oldpage/hochstromst/hochstromstecker.htmhttp://www.rccrawler.com/forum/http://www.axialracing.com/blog_posts/787000000Jos/kun lisäinfoa tulee niin päivittelen tähän viestiin..