Kirjoittaja Aihe: Foffi avattu uudelleen!  (Luettu 3833 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

SlidSlide

  • RFOT
  • Admin
  • ******
  • Viestejä: 2465
Foffi avattu uudelleen!
« : 07 Huhtikuu, 2021, 18:36:46 »
Moro foffiväki!

Kevätaurinko ja sitä seuranneet sateet ovat sulattaneet hiekkarinteet näkyviin täällä Pirkanmaalla. Sulamisvedet ja auringon lämpö ovat herättäneet Rc-foffin lähes tuhannen päivän uinumisen jälkeen ;D!

Vaikka foorumien käyttöasteet ovat laskeneet vuosien aikana radikaalisti, säilyvät ne silti ensiarvoisina tietopankkina varsinkin vähemmän harrastetuilla lajeille, jota foffikin edustaa. Foorumilla pääsee myös palaamaan ajassa taaksepäin vanhoja aiheita selatessa.

Rc-foffin uudelleen aktivoimisessa ei ole kyse kilpailusta mainion rc-offin tai somen kanssa. Foffin tarkoitus on pääasiassa olla informaatiopankki foffista kiinnostuneille. Ja mikäs sen mahtavampaa, jos joillain on aikaa ja motivaatiota kirjoittaa vanhaan malliin aiheita, esimerkiksi auton rakentamisesta, päivityksestä ja muusta vastaavasta. Rakennusaiheita on aina erittäin mukava lukea pitkänkin ajan jälkeen.


Ennen foorumin käyttöä suosittelen lukaisemaan läpi alla olevat asiat:

- Vaihtakaa salasananne, sillä edellisestä vaihdosta on pitkä aika!
- Tutustukaa foorumin käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteeseen
- Päivittäkää avatarinne, mikäli vanha avatar ei enää ole näkyvissä tai haluatte sen vaihtaa
- Foorumin kieli on oletusasetuksissa suomi, mutta halutessaan sen saa vaihdettua englanniksi. Käytän itse englantia, joten en ole tietoinen suomikäännöksen laadukkuudesta
- Osan rakennusaiheissa kuvien linkitys on kadonnut, sillä kuvat ovat vaihtaneet paikkaa tai niitä ei ole enää kyseisen linkin osoitteessa. Päivittäkää linkkien osoitteet tai ladatkaa kuvat liitteinä, mikäli haluatte ne uudelleen näkyviin (myös minulle voi lähettää kuvia, niin saan laitettua ne palvelimelle)

Uudet jäsenet huom!
Vaikka foorumin botinestoruuvi on kiristetty täppiin, harjaantunut botti saattaa silti läpäistä kuvavarmennuksen rekisteröitymisen yhteydessä. Tästä syystä uusien jäsenien tulee syöttää kahden ensimmäisen viestin kohdalla kuvanvarmennus.

Johtuen bottien aggressiivisesta käytöksestä ja kyvystä päästä kuvanvarmennusten läpi ylläpidon tulee hyväksyä jäsen ennen kuin rekisteröityminen menee läpi.Avatarit
Avatarien käyttö on mahdollista. Sen voi joko ladata omalta koneelta tai linkittää urlin. Avatarin maksimikoko on 150 x 150 pikseliä. Jos avatar on tätä suurempi, se se skaalautuu sallittuun kokoon automaattisesti tiettyyn pisteeseen saakka.


Kuvat (maksimikoko: 1366 x 800)
Jos teillä on omaa palvelintilaa tai muuta vastaavaa, niin suosittelen lataamaan kuvat sinne ja linkittämään ne viesteihin. Olen käyttänyt tätä toimintatapaa vuosikaudet, ja kuvien linkitys säilyy niin pitkään kuin palvelintila on hallussa eikä linkityksiin tee muutoksia (tai korjaa kuvien linkit muutosten jälkeen).

Mikäli tarve tulee, olen valmis lataamaan käyttäjien rakennusaiheiden kuvia henkilökohtaiselle palvelimelleni, jolloin ne ovat hyvässä säilössä, ja kuvien linkkieheys säilyy tai muutosten kohdalla on helposti korjattavissa.


Liittet (maksimikoko: 2 megaa per liite, max. 10 per viesti)

Kuvia voi ladata foorumille liitteinä. Liitteiden hyöty tulee siitä, että ne säilyvät foorumin tietokannassa, eikä tarvitse pelätä rikki menevien linkkien perään. Valitettavasti suuri osa foorumin kuvista on kadonnut sen vuoksi, että kuvien linkit eivät enää toimi. Jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi, liitteiden käyttö on erittäin suositeltavaa!

Liitteiden lisääminen onnistuu siten, että ensin lataa kuvan liite-kohdasta. Kuvan voi sijoittaa viestissä haluamaansa kohtaan, kun syöttää alla olevan BBCoden pätkän:

[ attachment=n][/attachment]   <--- Huom! Poistakaa koodia käyttäessänne hakasulkeen ja a:n välinen väli!

Koodissa n tarkoittaa liitteen numeroa. Liitteiden laskenta lähtee nollasta, joten ensimmäisen liitteen numero on 0. Liitteiden numerot näkyvät liitteiden lisäämisen yhteydessä.

Jos käytätte liitteitä, niin pienentäkää ne mieluiten murto-osaan alkuperäisen kuvan koosta. Googlen haulla löytyy monta hyvää kuvien skaalaamiseen tarkoitettua ohjelmaa. Tämä siitä syystä, että käytettävissä oleva tallennustila on rajallinen. Tällä hetkellä liitteiden maksimimäärä viestiä kohden on asetettu 10:een. Maksimikoko on 2 MB.


Mikäli foorumin käytössä ilmenee minkäänlaisia ongelmia, niin pyydän teitä ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen. Foorumi on herätetty kuolleista, joten kuolonkankeudesta virkoaminen vie aikansa (softa- ja palvelinasetuksissa voi olla säätämistä). Jos tulee kysyttävää mistä tahansa foorumiin ja sen toimintaan liittyvästä, niin kysymyksiä voi lähettää tähän osioon tai allekirjoittaneelle yksityisviestillä. Kertokaa vapaasti kehitysehdotuksia foorumin käytettävyyden ja ulkoasun parantamiseksi!

Hyvää kesän odotusta kaikille, ja nähdään hiekkarinteillä 8)!

Edit
13.4.2021: Liitteiden sijoittaminen viesteihin
14.4.2021: Uusilla jäsenillä kahdessa ensimmäisessä viestissä kuvanvarmennus
« Viimeksi muokattu: 25 Tammikuu, 2022, 19:58:02 kirjoittanut SlidSlide »
Rc Formula Offroad Garage:
Modified: Ahmiont, Van Holmes
Unlimited: Nightslayer: HB LST Pro-R  BL & LEGENDA IV - Von Oscarsson

SlidSlide

  • RFOT
  • Admin
  • ******
  • Viestejä: 2465
Vs: Foffi avattu uudelleen!
« Vastaus #1 : 13 Huhtikuu, 2021, 19:13:40 »
Asensin foorumille modin, joka mahdollistaa liitteiden sijoittamisen haluamaansa paikkaan viestissä.

Liitteiden lisääminen onnistuu siten, että ensin lataa kuvan liite-kohdasta. Kuvan voi sijoittaa viestissä haluamaansa kohtaan, kun syöttää alla olevan BBCoden pätkän:

[ attachment=n][/attachment]

Huom! Poistakaa koodista hakasulkeen ja a:n välissä oleva väli, jotta liiteet näkyvät oikein. Tässä esimerkkikoodissa on väli, jotta koodi näkyy kirjoitettuna.

Koodissa n tarkoittaa liitteen numeroa. Liitteiden laskenta lähtee nollasta, joten ensimmäisen liitteen numero on 0. Liitteiden numerot näkyvät liitteiden lisäämisen yhteydessä.
Rc Formula Offroad Garage:
Modified: Ahmiont, Van Holmes
Unlimited: Nightslayer: HB LST Pro-R  BL & LEGENDA IV - Von Oscarsson